Despre rugaciunea in Biserica

Asezamantul rugaciunilor obstesti in Sfintele lui Dumnezeu Biserici este o mare mila dumnezeiasca pentru om. Aceste rugaciuni sunt randuite de Apostoli, de sfintii lor ucenici si de Sfintii Parinti din primele veacuri ale crestinismului, potrivit unei descoperiri de sus.

La aceste rugaciuni, fiecare crestin poate lua parte, chiar si cel nestiutor de carte isi insuseste cunostintele, vorbirile frumoase, poeziile duhovnicesti, ale sfintilor cuvantatori si ale carturarilor crestinismului. In timpul rugaciunilor citite, cel ce doreste poate invata foarte usor rugaciunea mintii, caci cantitatea rugaciunii, au spus Parintii, duce la calitate si de aceea rugaciunile indelungate de prin manastiri ajuta foarte mult pe nevoitor sa treaca de la rugaciunea acuta cu gura, spre cea care se face cu mintea si cu inima.

Venind tu in biserica, daca nu ai vreo ascultare intr-insa, stai cat mai retras, dupa stalp, pentru ca sa nu te risipesti si pentru ca evlavia ta sa nu fie expusa spre rusinar ea altora; indreapta-ti ochii mintii spre inima, iar ochiul trupesc spr e pamant si roaga-te lui Dumnezeu cu duhul zdrobit, ne ici un fel de vrednicie nici un fel de fapta buna, cunoscandu-te vinovat intr-o nenumarata multime de pacate, stiute si nestiute de tine.

Mai ales calugarul nou incepator trebuie sa frecventeze regulat Biserica. In anii batranetilor si ai neputintelor cand atat varsta cat si starea bolnavicioasa il inchide pe calugar aproape cu totul in chilie, el se va hrani cu acea merinde duhovniceasca pe care a adunat-o in timpul tineretilor sale si in timpul tariei sale, cercetand casa lui Dumnezeu. Numesc merinde duhovniceasca, rugaciunea mintii si a inimii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s